Blogia
tertulianes

Todo lo demás

Cercadors de llibres electrònics (ebooks)

Aquí hi ha un post amb tota una sèrie de cercadors, per buscar llibres per la xarxa.

Una passada.

 

 

KINDLE 2

KINDLE 2

Com va això de llegir en un llibre electrònic?

Aquí hi ha un article d’un columnista del suplement setmanal d’informàtica del País.

 

 

Literatura a la Xarxa

En aquest artícle s’explica com va això de llegir per la xarxa. Hi ha molts enllaços interessants.

Fer-se el suec

Fer-se el suec

La llei sueca no permet que la vídua de Larsson cobri els drets d’autor. Mireu l’enllaç de vilaweb

Situacions personals, burocràcia... atzar? .

S’admeten donatius de lectors agraïts.

 

 

 

LES BIBIOTEQUES PÚBLIQUES DE TERRASSA TENEN BLOG

LES BIBIOTEQUES PÚBLIQUES DE TERRASSA TENEN BLOG

Les biblioteques públiques de Terrassa tenen blog

 http://blogs.terrassa.cat/biblioteques/

 

GOOGLE I LLIBRES EN LA XARXA

Interessant veure per on van els trets, sobre tot amb els llibres descatalogats.

+INFO

MEME DE VERANO POR MARIBEL

http://www.facebook.com/profile.php?id=1499583173&ref=name#/photo.php?pid=30069081&id=1499583173

http://www.facebook.com/profile.php?id=1499583173&ref=name#/photo.php?pid=30073368&id=1499583173

 

Library Thing

Copiat de http://bdig.blogspot.com/ (22/08/08)

Si aglú té temps de catalogar la seva biblioteca, aquesta pot ser la seva eina...

 

 

Sóc un fan de

Library Thing.

Me la va descobrir l’amic Joan Roca ara fa dos anys quan ens va parlar de la web i la biblioteca 2.0. Crec que, pels bibliotecaris, usar LT és una manera fantàstica de descobrir les potencialitats (tecnològiques) de la web actual i (socials) que les persones sempre hem tingut. En vaig parlar en aquest blog el 13 de juliol i deia que tenia 28M de llibres catalogats i a la pàgina principal afirmen tenir-ne ja 30M i . Val la pena parlar-ne amb calma ara que, amb vacances, en tenim, de clama [veig que no sóc jo sol el que aprofita la calma de l’estiu per posar-se al dia a LT].

Què és LT? Jo diria que són tres coses: en primer lloc (i aquest és el motiu per entrar-hi) és una eina per catalogar amb facilitat els teus llibres, en segon una eina per jugar amb els llibres i per acabar un instrument per (si vols) relacionar-te amb gent a qui els agrada la lectura i els llibres.

[Hi ha bibliotecaris que se’n riuen d’això de catalogar la biblioteca, i jo crec que és un error. Les biblioteques són instruments de proporcionar informació (de forma mecànica, instrumental i efectiva) però també són o haurien de ser organitzacions que fomentin i facilitin la lectura com instrument aquesta per al benestar material i espiritual de les persones. Catalogar la pròpia biblioteca no es ni bo ni dolent, però, perquè no facilitar-ho a qui vol fer-ho? Perquè no hi hem pensant abans els bibliotecaris en això?]

Com ser-ne membre? Si voleu veure com funciona, us n’heu de fer membres. Fàcil! Fer la inscripció des de la pàgina principal i poder catalogar 200 llibres gratuïtament; per catalogar-ne més cal pagar o 10$ cada any o 25$ d’una sola vegada.

Com funciona LT?

  • El primer de tot és entrar llibres. Si sou membres ho podeu fer de 3 maneres: copiant-los de catàlegs externs, idem de llibres ja entrats a LT per altres membres o fent-ho a ma si pels camins anteriors no heu trobat manera de copiar el vostre. LT dóna com a fonts de còpia per defecte Amazon i la Biblioteca del Congrés, però des de fa poc es poden copiar llibres del CCUC (anar a ‘tria de 690 altres fonts d’arreu del món’ i veureu els catàlegs disponibles). El normal és trobar el llibre que es vol entrar. Es clica i així s’incorpora a la teva biblioteca de LT.
  • En segon lloc, editar el llibre o entrar les dades manualment. Si incorporeu dades de catàlegs de biblioteques us sorprendrà (a mi em va sorprendre) veure que ben posades queden totes (gràcies a aquesta llauna del format MARC). Hi podeu posar ‘tags’ propis, puntuar l’obra, fer anotacions privades...
  • En tercer lloc i FONAMENTAL: associar la forma del teu autor amb altres formes variants i, sobretot, la manifestació de l’obra que tenim a les mans amb altres manifestacions de la mateixa obra. No hauria de semblar estrany als bibliotecaris això, es tracta d’aplicar de forma senzilla el concepte de les FRBR. Fer-ho ens permetrà que l’edició del llibre que tenim a les mans, que té un títol diferent en una altra llengua, s’agrupi amb els altres i a partir d’aquí tenir les dades introduïdes per altres persones i poder deixar que les nostres dades interactuïn amb les del conjunt. Agrupar llibres és intuïtiu però no fàcil. Heu d’anar a la pàgina d’autor de l’obra. Aquí podeu ajuntar diferents formes del mateix nom de l’autor. Per ajuntar diferents manifestacions de la mateixa obra, anar a ‘combina/separa obres’ dins l’apartat de llibres de l’autor. Clicar i buscar el vostre títol i el títol sota el qual s’agrupen les manifestacions de l’obra. És una mica lent (sobretot per autors prolífics), però val la pena.

Què més dóna LT? Les dades de LT es combinen i estableixen relacions i donen moltes coses, per exemple:

  • Des del perfil de cada u: el núvol dels teus autors, membres amb els mateixos llibres que nosaltres, la possibilitat de seleccionar membres de LT que tenen biblioteques (a parer teu) interessants...
  • La teva biblioteca, des d’on veure la vostra biblioteca des de diferents punts de vista, malgrat el programa d’accés té clares limitacions.
  • Gestionar les vostres etiquetes (això, de moment, de les coses més fluixes de LT).
  • Participar en grups de converses (n’hi ha molts!) [Converses vives ara mateix al grup de bibliotecaris: biblioteques amb el catàleg a LT, les coses que t’agraden menys de ser bibliotecari, coses estranyes que t’has trobat fent de bibliotecari...]
  • Pàgina d’estadístiques amb els resultats de les múltiples combinacions que es poden fer amb les dades: els llibres més freqüents a LT, els 50 autors pitjor valorats a LT, els membres més recents...
  • Eines: por posar LT al teu blog o canviar-te el nom d’usuari.
  • A les pàgines de cada autor, els llibres que un hom té d’ell i quins membres de LT tenen a l’autor entre els seus favorits.
  • A la pàgina de cada obra les cobertes associades, qui l’ha afegit a la seva biblioteca fa poc, les etiquetes que se li han associat...
  • I moltes coses més que podeu descobrir vosaltres mateixos si us feu fans de LT i millor llavors si comuniqueu les descobertes

I, perquè no? LT podria ser el programa d’automatització per a biblioteques. Li ho vaig suggerir a una persona que treballa en un centre petit i que tenen una biblioteca més petita encara. Han estat mirant múltiples opcions i han fet molta feina per assegurar-se copiar llibres d’aquí. Bé, doncs, algunes biblioteques ho han fet.

MEME DE VERANO

MEME DE VERANO

Propuesta de un "Meme veraniego foto-literario"

* 4 imágenes cazadas durante la pausa veraniega

* 4 títulos para esas imágenes

* 4 libros a los que nos conectan esas imagenes.

* 4 personas a las que invitaremos a participar (preferiblemente si tienen blog- myspace-etc.) y que deberán indicar, cuando publiquen su meme, desde donde parte la idea : http://tertulianes.blogia.com. Si estos invitados no tienen un espacio propio para mostrar sus imágenes, siempre podrán añadirlas en comentarios de nuestro blog.

 

 

Poemas en la red


El dominical del País Semanal del pasado 4 de mayo traía un listado de webs especializados en poesía. Cosas tan diversas como poder escuchar a Alberti recitando a Lorca o la historia de los haiku japoneses.

Aquí dejo unas cuantas:

www.lyrikline.org

www.poesi.as

wwwpalabravirtual.com/index.php?=videophp

www.elrincondelhaiku.org

www.amediavoz.com

 

 


Kindle

Kindle

Sembla que el llibre en format digital ja s'acosta. Amazon ha llançat el Kindle , que sembla que no és la solució perfecta... però segur que Sony, Apple i algú més ja estan preparant la versió millorada.

Si aquests dispositius acaben éssent els ipods i mp3 dels llibres... aviat no quedaran llibreters ni llibreries.

Per saber-ne mes, llegiu aquest artícle .

 

Gooooooooooooogle, llibres i molt més

Coneixeiu google books? Google està digitalitzant llibres i oferint-los per la xarxa (fragments o text complert) . La major part en anglès, però també en altres idiomes.

Exemple: llibres de Quevedo

I això no és tot. Google ja ens ha canviat la vida i ho continuarà fent... Mireu aquest documental...

XERRADA ANNA CARPENA

Llibres sobre Educació Emocional, recomanats per Anna Carpena

Anna Carpena, mestra i experta en pedagogia terapèutica, el passat dimarts 30 d´octubre va impartir una xerrada sobre Intel.ligència Emocional. Al final de l´acte una part del públic assistent de forma presencial (també es retransmetia en directe per Internet), es va interessar per conèixer alguns llibres sobre el tema. Anna Carpena ens ha facilitat i recomanat els següents:


EDUCACIÓ EMOCIONAL


BIBLIOGRAFIA GENERAL

BACH, E; DARDER, P. (2002): Sedueix-te per seduir. Barcelona. Ed. 62.

BENÍTEZ, L. (2001): La mejora del alumnado y del grupo a través de la relajación en el aula. Barcelona. Ciss-Praxis

CARPENA, A. (2001): Educació socioemocional a primària. Vic. EUMO

CASTANYER, O. (1996): La asertividad: Expresión de una sana autoestima. Bilbao. Desclée De Brouwer.

DAMASIO, A. (2001): El error de Descartes. Barcelona. Crítica

DAVIS, M; McKAY, M.; ESHELMAN, E. (1982): Técnicas de autocontrol emocional. Barcelona. Martínez Roca.

FABER, A; MAZLISH, E. (1997): Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d’escoltar perquè els fills ens parlin. Barcelona. Medici.

GARDNER (1993): Inteligencias múltiples. Barcelona. Paidós.

GREENBERG, L. (2000) Emociones una guia interna. Bilbao. Desclée de Brouwer

LEDOUX (1999): El cerebro emocional. Barcelona. Planeta.

POPE A.; Mc.HALE, S.; CRAIGHEAD, E. (1996): Mejora de la autoestima: Técnicas para niños y adolescentes. Barcelona. Martínez Roca.

ROJAS MARCOS, L. (2005): La fuerza del optimismo. Aguilar

SALMURRI, F. (2002): Llibertat emocional. Barcelona. La Magrana

SERRANO, S. (2006). Els secrets de la felicitat . Barcelona: Ara llibres.

SEGAL, J. (1997): Su inteligencia emocional. Barcelona. Grijalbo

 

Catalogar els nostres llibres, música i pel·licules on line

En aquest artícle es ressenyen breument algunes pàgines web per poder catalogar les col·leccions de llibres, discos, videos, jocs, etc. I a més poder conèixer altres persones interessades en la mateixa obra.

Us animeu a provar-les?





Col·leccionant principis

Us passo un missatge d'una llista de distribució sobre biblioteques. Descriu una web sobre principis de llibres.

http://coleccionandoprincipios.com/?p=695


"Quería compartir con vosotros un loco proyecto que se puso en marcha en febrero de este año.

Sfer publicó este post en su blog Librosfera el 31 de enero de 2007 contando la idea de hacer un blog en colaboración, recogiendo principos del libros. Como era una idea bonita, entre varios compramos un dominio ( www.coleccionandoprincipios.com ) y lo montamos sobre WordPress. Un rapto de entusiasmo.

Los numerosos lectores de Librosfera le dieron vida, conversaciones e ilusión. El caso es que desde entonces hay unos 375 principios de libros, 634 comentarios y unos 292 autores.

Podeis animaros a enviar más principios, seguir las conversaciones , pasear por la nube de escritores , y conectar vuestra Biblioteca 2.0 con su RSS: http://coleccionandoprincipios.com/?feed=rss2

Creo que las ideas en colaboración funcionan mejor cuando cuentan con cierta chispa, sencillez y claridad de objetivos.

Como lo hacemos a saltos y a locas, nos falta ponerle un sistema de votación para elegir el principio más principal.
Y de despedidas, uno de los principios recogidos allí, del libro "Cielo abajo" de Fernando Marías:
Los sueños son de agua. Flotas en ellos pero no los puedes agarrar.
Aunque al principio, como tantos otros, yo pensara que sí.

http://coleccionandoprincipios.com/?p=695

Saludos en nombre de Sfer, Clara y Tomás.

P.D.: Cuando tengamos todos los principios posibles, podemos hacer uno de finales."











DAAR (les) lo que se merecen

DAAR (les) lo que se merecen És una empresa de cobro a morosos formada només per dones.
Us animeu a treballar-hi? Mireu les ofertes laborals...

http://www.morososweb.com/?gclid=CK2qzOrk744CFQbUlAodTRQSKA

Feliz Cumplaños

Muchas gracias a todos por estar.

......Menos mal que el resto de año las tertulias las bañamos en te y cafe.....(Fueron 3 de cada...y con nuestras edades!!)

Novelas de Vázquez Figueroa gratis

 

Hola tertulianes!

He recibido esta interesante carta de Vázquez Figueroa, quizá sea de vuestro interés.

Besos

Mis novelas gratis

novelas Alberto Vázquez Vázquez-Figueroa
A partir de ahora mis novelas se editarán simultáneamente en edición “cara”, de
las llamadas “de tapa dura”, en edición de bolsillo a mitad de precio, podrán
descargarse gratuitamente en “Internet” y todos los periódicos o revistas que lo deseen
están autorizados a publicarlas al estilo de las antiguas novelas por entregas con la
diferencia que en este caso no tendrán obligación de pagarme nada en concepto de
derechos de autor.
Me han preguntado si es que me he vuelto loco, me sobra el dinero o pretendo
arruinarme y arruinar de paso a mi editor. No es el caso.
He meditado largamente sobre el tema y he llegado a la conclusión de que hoy en
día hay público para todos los niveles adquisitivos del mismo modo que quien lo
desea puede almorzar en un restaurante de lujo, en una simple hamburguesería e
incluso acudir a un comedor social.
También puede hacerse un traje a medida, comprárselo en unos grandes almacenes
o en un rastrillo dominguero.
Igual ocurre en la mayor parte de las facetas del consumo, excepto en lo que se
refiere a los lectores que tienen que resignarse a pagar el precio que marca el editor
que ha adquirido los derechos en exclusiva de un determinado libro o aguardar años
hasta que se edite en bolsillo.
Y desde luego nunca lo obtendrá gratis.
Y se me antoja injusto porque la cultura es tan importante como comer o vestirse, y
desde luego mucho más importante que adquirir un coche donde se ofrecen cien
gamas de precios donde elegir.
Mi próxima novela trata sobre Irak y las oscuras maquinaciones de las grandes
compañías americanas que inventaron la existencia de armas de destrucción masiva
con el fin de iniciar una guerra que ha costado casi medio millón de muertos y nunca
podrá ganarse, pero que produce miles de millones de beneficios a empresas
directamente ligadas a lo mas altos cargos de la administración republicana.
Y a mis lectores, cualquiera que sea su condición social o capacidad adquisitiva,
ese tema les interesa conocerlo a fondo en estos momentos, no dentro de dos años,
que sería cuando cualquier otra editorial considerase que ya había exprimido al
máximo el limón de la “tapa dura” y tuviera a bien editarla en bolsillo para unos
lectores “De Segunda Categoría”.
No deben existir lectores de segunda ni de tercera categoría, porque lo que importa
es su relación directa con el autor independientemente de lo lujoso que sea el vehículo
que proporcione dicha relación.
Al cumplir cincuenta años como escritor muchas personas me han asegurado que
se acostumbraron a leer con mis novelas de aventuras, y aunque algunas me han sido
infieles con el paso del tiempo, lo que importa es el hecho de que empezaron a leer y
aficionaron de igual modos a quienes les rodeaban.
Folletines del estilo de “Los tres mosqueteros”, “Los Miserables” o “El Conde de
Montecristo” consiguieron que, al poder acceder gratuitamente a tan magníficos
textos, en el transcurso de una sola generación el número de lectores franceses se
multiplicara por tres.
Los editores no tienen derecho a quejarse de que “se lee poco” mientras mantienen
el control sobre el precio de lo que en ese momento interesa, ni las autoridades
deberían promover absurdas campañas publicitarias que no conducen mas que a gastar
dinero; lo que deben hacer es presionar a los editores a la hora de poner los libros al
alcance de todos los bolsillos.
Personalmente prefiero que me lean dos estudiantes, obreros o secretarias en el
autobús por siete euros, que un alto ejecutivo en su cómodo despacho por veinte,
porque aunque gane menos si el libro es bueno esos dos lectores se convertían en
cuatro y luego en ocho, y resulta evidente que existen muchos mas obreros,
estudiantes y secretarias que altos ejecutivos.
Y si el libro es malo ni unos ni otros lo compraran.
En cuanto al hecho de ofrecerlo gratuitamente en “Internet” tengo claro que quien
lo descargue de la red nunca hubiera comprado mi novela, o sea que prefiero que me
lea gratis a que no me lea.
Tal vez la próxima vez se decida a comprar un libro aunque no sea mío.
Algo es cierto: he vendido casi veinticinco millones de libros y todo el dinero que
me han pagado me lo he gastado, pero una gran parte de los lectores que he
conseguido, aun los conservo.
Y de todo el dinero que gané la mitad se lo llevo Hacienda.
Sin embargo Hacienda aun no ha logrado arrebatarme un solo lector.
En Inglaterra, país culto donde los haya, los escritores no pagan impuestos por el
fruto de su trabajo, pero en España, pese a pertenecer también a la Unión Europea,
cada año debo entregar la mitad de mis ingresos a Hacienda o me embargan.
Eso significa que un escritor ingles cuenta con el doble de medios económicos que
yo para viajar o investigar a la hora de encarar un nuevo trabajo.
Eso no evita que las autoridades españolas se lamenten de que nos esté invadiendo
la cultura anglosajona, y lo único que se les ocurre para remediarlo es adquirir los más
emblemáticos y costosos edificios de cada capital con el fin de instalar un nuevo
Instituto Cervantes en el que dar cobijo a “intelectuales” afines al partido que se
encuentre en esos momentos en el poder.
Para nuestra voraz, inculta y derrochadora administración tan solo somos europeos
cuando conviene, y esa es una de las razones por la que prefiero regalarle la mitad de
mis ganancias a unos lectores anónimos que tal vez me lo agradezcan, que a un
gobierno que no solo no lo agradece, sino que no acepta que para escribir un una
novela interesante sea necesario viajar e investigar, e incluso amenaza con quedarse
con mi casa.
Siento curiosidad por saber si las editoriales continuaran con su absurda política
inmovilista o comprenderán que es hora de renovar unos hábitos que no han
evolucionado un ápice en trescientos años mientras que a su alrededor el mundo se
transforma a marchas forzadas.
En mi juventud una película se estrenaba en una única y enorme sala, estaba casi
un año en cartel y tan solo entonces pasaba a los cines de barrio. Hoy se estrena en
cuarenta multisalas, a los quince días se edita en “DVD”, al mes se compra en
televisión, y se puede ver en las cadenas abiertas a los tres meses.
Si las grandes productoras cinematográficas, con sus complejos estudios de
“marketing” han llegado al convencimiento de que esa es la formula que conviene en
los tiempos que corren, las editoriales deberían tomar buena nota al respecto.
El mundo del libro tiene la enorme suerte de que no resulta rentable a los “piratas”
del “Top-Manta” que tanto daño hace a las industrias del cine y la música, pero por
eso mismo, y por la gran competencia de la televisión y todo tipo de deportes de
masas, los que lo gestionan deberían plantearse un cambio radical e intentar conseguir
lectores antes que beneficios.
Sin lectores no hay beneficios, y cuando haya muchos lectores ya llegaran los
beneficios.
Resultará muy interesante comprobar si los Ministerio de Cultura y Hacienda
seguirán opinando que es preferible que los empresarios- en este caso los editorescontinúen
manteniendo el privilegio de abaratar los precios únicamente cuando les
convenga sin tener en cuenta los intereses de los lectores, al tiempo que no cesan de
apretarle las clavijas al pobre trabajador- en este caso el autor.
Por lo visto un gobierno que se autodenomina socialista considera que es preferible
proteger al que se beneficia económicamente de la cultura que al que la crea.
Existen varias editoriales multimillonarias, pero ni un solo autor español
mínimamente “acomodado”
El viejo dicho, “En España escribir es llorar” ya no tiene sentido: debería decirse
“En España escribir- y leer- es pagar”.
Aunque lo cierto es que a la hora de pagar la mitad de lo que se gana a una
Hacienda que no da nada a cambio, entran ganas de llorar.
A.V V-F